Rotterdamse Schouwburg Rotterdam

Opdrachtgever:
OBR Gemeente Rotterdam

Looptijd:
2009-2011

Oppervlakte:
5000 m2

Installatie:
W, S, E en sprinkler installatie

De Rotterdamse Schouwburg, gebouwd in 1988, voldeed niet meer aan de moderne eisen en dus was een renovatie onvermijdelijk. 
De “Kist van Quist” zoals de schouwburg ook wel genoemd wordt heeft ons de nodige uitdagingen opgeleverd. De huidige stijl van de architect moest behouden blijven, wat betekende dat we onze werktuigbouwkundige installaties moesten zien te verwerken in voornamelijk kale, betonnen ruimtes. Uiteraard zijn we nauw betrokken geweest bij het ontwerp zodat we tot een goede oplossing zijn gekomen.
We hebben luchtbehandelingskasten vervangen en een extra kast geplaatst, koelmachines vervangen, de klimatisering van de entree verzorgd en het gebouwbeheerssysteem geoptimaliseerd. 
Bovendien hebben we de ventilatie van de enorme eyecatcher, de videowall van 3 x14 meter, van de schouwburg gerealiseerd!