Soho House Amsterdam

Opdrachtgever:
Aedes Real Estate
Looptijd:
Maart 2017-Juni 2018
Oppervlakte:
8.850 m2
Installatie:
W, S en WKO installatie

De realisatie van Soho House Amsterdam is afgerond. Het was een uitdagend project, waarbij een transformatie heeft plaatsgevonden van het monumentale kantoorpand Bungehuis tot een chique besloten club. Soho House is “the place to be” wanneer je werkzaam bent in de film, media en creatieve industrie. Onze bijdrage aan deze transformatie bestond uit het realiseren van alle werktuigbouwkundige, sanitaire installaties en de WKO installatie.

Het project heeft voor de nodige uitdagingen gezorgd. De geluidseisen voor de omgeving en voor het dakterras met zwembad zijn hoog. Doordat we innovatieve oplossingen hebben doorgevoerd blijft het installatiegeluid binnen de gestelde eisen. Met het realiseren van onze installaties hebben we de monumentale delen van het pand behouden. Tenslotte vroeg de binnenstedelijke locatie om een nauwkeurige logistieke afstemming. Door een perfecte samenwerking met alle partijen op de bouwplaats is dit prima verlopen!

Historie: Nieuwsbericht 20 Maart 2017

In het Bungehuis in Amsterdam wordt een Soho House gerealiseerd. Dit is een besloten club voor mensen die werkzaam zijn in de film, media en reatieve industrie.
Het Soho House Amsterdam zal onder andere gaan bestaan uit 79 hotelkamers, een bibliotheek, een gym, een restaurant (voor leden) en een centrale clubruimte. In deze ruimte kunnen leden elkaar ontmoeten, vergaderen, werken en ontspannen. op de begane grond komt er een spa met winkel en een restaurant die zowel door leden, hotelgasten als overige klanten gebruikt kunnen gaan worden.
Tevens zal er een grote inpandige fietsenstalling worden gebouwd. Roodenburg voert de W, S en E installaties uit in opdracht van Aedes Real Estate.

Historie: Nieuwsbericht 30 April 2018

 

De transformatie van het monumentale pand Bungehuis naar Soho House in Amsterdam is bijna voltooid. We hebben alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties gerealiseerd voor het gehele pand. Hierbij hebben we rekening gehouden met de hoge geluidseisen voor de naar buiten gerichte installaties en de eisen met betrekking tot de monumentale delen van het pand. Onder andere het behouden van de hoge plafonds in combinatie met de nieuwe installaties zorgden soms voor een uitdaging, maar is succesvol verlopen!