Stationspostgebouw Den Haag

Opdrachtgever:
Eteck
Looptijd:
Juni 2020-Juni 2021
Installatie:
WKO-installatie
Oppervlakte:
30.000m2

Rijksmonument Stationspostgebouw in Den Haag is volledig gerenoveerd!
Met deze renovatie is een begin gemaakt aan de bredere ‘gebiedsontwikkeling’ van Hollands Spoor Kwartier.
Om het rijksmonument op duurzame wijze van warmte en koude te voorzien hebben we, op de beperkte eigen ruimte van het perceel, een warme en koude bron laten boren. In de kelder van het gebouw is de techniekruimte met WKO-installatie gerealiseerd. Hierbij is op zeer efficiënte wijze met de beschikbare m2 omgesprongen. Op het hoogste dak zijn 2 droge koelers geplaatst. Deze zijn naar het ontwerp van de architect, binnen de bouwkundige constructie, volledig uit het zicht opgesteld zodat het aangezicht van het gebouw intact is gebleven.

Na oplevering van het renovatieproject is één van de huurders, Post NL, teruggekeerd naar waar zij ooit zijn begonnen.