Bethelpark Delft

Opdrachtgever:
Eteck

Bethelpark, stedelijk wonen in een groene omgeving. In 2023 worden 351 appartementen en 4 commerciƫle ruimten aardgasvrij voorzien van ruimteverwarming en warm tapwater.
Het warmte- koude opslagsysteem van het naast gelegen Reinier de Graaf Gasthuis slaat jaarlijks meer warmte op dan het nodig heeft. Deze extra (rest) warmte wordt straks geleverd aan het duurzame nieuwbouwproject Bethelpark.

Onze opdrachtgever Eteck, de warmteleverancier van dit project, neemt naar verwachting ca. 5000 GJ per jaar af van het Reinier de Graaf Gasthuis. Doordat de woningen straks zonder aardgas verwarmd worden, kan hiermee 163.400 m3 gas worden bespaard. Een besparing van meer dan 290.000 kg CO2.

Wij zijn betrokken bij dit duurzame project om de distributie van de (rest)warmte van het ziekenhuis naar de woningen te verzorgen.
Hiervoor realiseren wij een aansluiting op een voorziening van het Reinier de Graaf Gasthuis waardoor wij de restwarmte met ondergrondse leidingen naar de techniekruimte van Eteck in Bethelpark transporteren. In deze ruimte zorgen duurzame warmtepompen voor een hoog temperatuur traject en wordt de warmte via een distributieleiding tot in iedere woning gebracht. Wij voorzien iedere woning van een eigen afleverset geschikt voor ruimteverwarming en warmtapwater.