Forum Rotterdam

Opdrachtgever:
Multi Vastgoed
Adviseur:
Techniplan

‘Forum Rotterdam’ is een beeldbepalend gebouw aan de Coolsingel in Rotterdam. Iedere Rotterdammer en bezoeker van de Maasstad kent het Monumentale voormalige ABN-AMRO complex. Dit rijksmonument en de aanpalende panden worden binnen één project getransformeerd naar woningen, horeca en detailhandel aan de Lijnbaan.
“Wij zijn als installatiebedrijf gevraagd om alle werktuigbouwkundige, sanitaire en sprinkler installaties te verzorgen voor deze ingrijpende opknapbeurt.”

Update
21 augustus 2017

De bouw van Forum Rotterdam is gestart, we zijn aan de eerste werkzaamheden begonnen!

Update:
24 september 2018

Het project Forum is inmiddels al ruim een jaar in uitvoering. Een deel van het project is het Monument aan de Coolsingel te Rotterdam. De Zuidzijde van de 3e en 4e verdieping zijn aangepast en hier zijn recent de bouw- en directiekeet naar toe verhuisd.
Nu wordt het Noord deel van deze verdiepingen onderhanden genomen. Ook is recent een mijlpaal bereikt met de verhuizing van boekhandel Donner. Op 5 september is de winkel geopend en daarmee is het gecompliceerde schuifplan Donner in de laatste fase gekomen. Tijdens de verbouwing is deze winkel in bedrijf gebleven. Langzamerhand begint de bouwput op het middenterrein vorm aan te nemen en begint de expeditie in de kelder en de vrachtwagenlift zichtbaarder te worden.

Hier zal in opdracht van Eneco ook de stadsverwarmingsruimte worden gesitueerd van waaruit de distributieleidingen warmte gaan leveren naar de diverse Retail en woningen.
Ook zijn de winkels aan de Lijnbaan nu gesloten om te worden verbouwd en zijn de bouwhekken op de Lijnbaan geplaatst.
De eerste balkons aan de woontoren 3de t/m 14de verdieping worden nu aangebracht als proef. Hierna volgt de rest van de gevels en zullen inpandig de installaties in ruwbouwfase worden aangebracht.