Opdrachtgever:
Eteck
Looptijd:
Januari 2021- Juni 2023
Installatie:
Centrale opwekking verwarming-installaties en distributie
Oppervlakte:
351 appartementen, 1200m2 BVO commerciƫle ruimten

Bethelpark, stedelijk wonen in een groene omgeving. De 351 appartementen en 4 commerciƫle ruimten worden aardgasvrij voorzien van ruimteverwarming en warm tapwater.
Het warmte- koude opslagsysteem van het naast gelegen Reinier de Graaf Gasthuis slaat jaarlijks meer warmte op dan het nodig heeft. Deze extra (rest) warmte wordt geleverd aan het duurzame Bethelpark.

Onze opdrachtgever Eteck, de warmteleverancier van dit project, neemt naar verwachting ca. 5000 GJ per jaar af van het Reinier de Graaf Gasthuis. Doordat de woningen zonder aardgas verwarmd worden, kan hiermee 163.400 m3 gas worden bespaard. Een besparing van meer dan 290.000 kg CO2.

Wij waren betrokken bij dit duurzame project om de distributie van de (rest)warmte van het ziekenhuis naar de woningen te verzorgen.
Hiervoor realiseerden wij een aansluiting op een voorziening van het Reinier de Graaf Gasthuis. De restwarmte wordt met ondergrondse leidingen getransporteerd naar de techniekruimte van Eteck in Bethelpark. In deze ruimte zorgen duurzame warmtepompen voor een hoog temperatuur traject en wordt de warmte via een distributieleiding tot in iedere woning gebracht. Wij hebben iedere woning van een eigen afleverset, geschikt voor ruimteverwarming en warmtapwater, voorzien.