Opdrachtgever:
Eteck

Nieuwbouwproject More is onderdeel van de gebiedsontwikkeling op Leiden Bio Science Park. In januari 2024 is gestart met de bouw van More 5. Het gebouw omvat 150 ‘international staff’ -woningen, deze zijn voornamelijk voor buitenlandse promovendi en postdocs. Daarnaast komen er 34 middenhuur- en 22 vrijesectorwoningen voor algemene doelgroepen.

Het gebouw wordt gebouwd voor de toekomst en daarom voldoet het ontwerp aan de voorwaarden van BREEAM Excellent (niet gecertificeerd) en een GPR-score ≥ 7.5, o.a. door een groendak, Warmte-Koude Opslag (WKO) centrale voor hele gebied en PV-panelen.

Onze betrokkenheid bestaat uit de realisatie van de WKO-installatie en een warmte- en koude distributienet waarbij rekening wordt gehouden met de toekomst. Na More 5 stopt de gebiedsontwikkeling niet, onze WKO-installatie is voorbereid op de aansluiting van meerdere gebouwen met een gedeelde energiecentrale. Het energie-onbalans van de WKO-installatie wordt gecompenseerd met behulp van aquathermie om de impact op de bodem te minimaliseren, een slimme koppeling met het drinkwaternet van Dunea zorgt voor een stabiele en milieuvriendelijke energiewinning.