Opdrachtgever:
Eteck

Nieuwbouwproject The BaanTower speelt een centrale rol in de herontwikkeling van het Baankwartier in Rotterdam. De 159 meter hoge woontoren is ontwikkeld door RED Company en ontworpen door Powerhouse Company en wordt één van de meest duurzame woontorens van de stad. The BaanTower heeft een geïntegreerd duurzaamheidsconcept ontworpen volgens de regels van de Trias Energetica: verminder de totale energievraag, maak voor de resterende vraag gebruik van duurzame bronnen en gebruik (indien nodig) energie uit fossiele bronnen zo efficiënt en schoon mogelijk.

Om aan alle duurzaamheidseisen te voldoen heeft energieleverancier Eteck ons betrokken voor de realisatie van een all-electric WKO-installatie. Na oplevering voorziet onze installatie 427 appartementen en 1.500 m2 commerciële ruimtes van warmte en koude.

Daarnaast krijgt de toren onder andere PV-panelen welke groene energie leveren aan het hele gebouw en voorkomt het groene dak hittestress, stimuleert de lokale biodiversiteit en verbetert de luchtkwaliteit.