Haagse Hoge Huis Den Haag

Opdrachtgever:
Ten Brinke Projectontwikkeling
Looptijd:
Mei 2017-April 2018
Oppervlakte:
36.000 m2
Installatie:
WKO en W installatie

Het Haagse Hoge Huis, een binnenstedelijke campus, bestaande uit 9 blokken met 7 kantoorgebouwen, een winkel, verschillende horeca gelegenheden en 38 appartementen, heeft in enkele maanden een renovatie ondergaan. Meedenken over de optimalisatie van de huidige installaties is ons op het lijf geschreven en dat hebben we dan ook met veel toewijding gedaan.
Door de warmtepompen van de WKO installatie te vervangen en een droge koeler op het dak van het pand te plaatsen hebben we kunnen bijdragen aan het omlaag brengen van het energieverbruik. De eerste testresultaten van het energieverbruik na de aanpassingen zijn zeer positief! De bestaande installaties zijn gedurende de werkzaamheden in gebruik gebleven zodat alle gebruikers geen hinder hebben ondervonden.
Sommige werkzaamheden zijn in weekenden uitgevoerd, zoals het vervangen van de ventilatoren van de luchtverwarmers op een hoogte van 24 meter, zodat de overlast beperkt kon worden. Om deze klus te klaren hebben we een gespecialiseerd bedrijf, Abseiltechniek, ingeschakeld.