Opdrachtgever:
Multi Netherlands BV
Looptijd:
Augustus 2017-Oktober 2020
Installatie:
W, S en Sprinklerinstallaties

Het project Forum (II) ligt in het centrum van Rotterdam en is ingesloten door de Coolsingel, Koopgoot (beurstraverse), Lijnbaan en Binnenwegplein.

De eerste plannen stammen uit 2010/2011 waarbij het project nog Forum (I) genoemd werd.  Forum I bleek op dat moment niet realiseerbaar. Er is een ander bouwkundig ontwerp gemaakt, het huidige Forum (II), wat nu in oktober 2020 gereed is gekomen.

Voor Roodenburg is het hiermee een uitzonderlijk  langlopend project geweest.

Roodenburg heeft in opdracht van Multi Netherlands B.V.  met zijn onderaannemers voor dit project de klimaatinstallaties, sanitaire- en sprinklerinstallaties verzorgd. Dit in uitvoering met 2 afzonderlijke bouwkundige aannemers.

In opdracht van Eneco zijn de stadsverwarmingsinstallaties voor alle gebruikers gerealiseerd.

Forum (II) bestaat uit het Monument (Rijksmonument bankgebouw ABN-AMRO) aan de Coolsingel, woontoren, retail aan de Lijnbaan, ondergrondse expeditie met vrachtwagenlift en de Primark.
De verbouwing van het monument, wat in augustus 2017 is gestart, met meerdere interne verhuizingen van de boekhandel Donner, die tijdens de verbouwing in bedrijf moest blijven,  was maar één van de vele uitdagingen die dit project bijzonder maken.