Opdrachtgever:
Ten Brinke Projectontwikkeling
Looptijd:
Mei 2017-April 2018
Oppervlakte:
36.000 m2
Installatie:
WKO en W installatie

Het Haagse Hoge Huis, een binnenstedelijke campus, bestaande uit 9 blokken met 7 kantoorgebouwen, een winkel, verschillende horeca gelegenheden en 38 appartementen, heeft in enkele maanden een renovatie ondergaan. Meedenken over de optimalisatie van de huidige installaties is ons op het lijf geschreven en dat hebben we dan ook met veel toewijding gedaan.
Door de warmtepompen van de WKO installatie te vervangen en een droge koeler op het dak van het pand te plaatsen hebben we kunnen bijdragen aan het omlaag brengen van het energieverbruik. De eerste testresultaten van het energieverbruik na de aanpassingen zijn zeer positief! De bestaande installaties zijn gedurende de werkzaamheden in gebruik gebleven zodat alle gebruikers geen hinder hebben ondervonden.
Sommige werkzaamheden zijn in weekenden uitgevoerd, zoals het vervangen van de ventilatoren van de luchtverwarmers op een hoogte van 24 meter, zodat de overlast beperkt kon worden. Om deze klus te klaren hebben we een gespecialiseerd bedrijf, Abseiltechniek, ingeschakeld. 

Historie: Nieuwsbericht 30 Mei 2017

In opdracht van WealthCap Real Estate Management GmbH werken wij mee aan de renovatie van het Haagse Hoge Huis. De WKO installatie wordt vervangen en een droge koeler wordt op het dak van het pand geplaatst. Tijdens de bouw van het Haagse Hoge Huis, tussen 2002 en 2004, hebben wij de werktuigbouwkundige, sanitaire en elektrotechnische installaties gerealiseerd. Het Haagse Hoge Huis is een binnenstedelijke campus en bestaat uit 9 kantoorgebouwen, een winkel, verschillende horeca gelegenheden en 38 appartementen.

Historie updates

3 Juli 2017

Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden in volle gang. De schachtleidingen vanuit de WKO naar de technische ruimte op de tiende verdieping zijn aangebracht.
Aangezien dit pand in gebruik blijft worden de werkzaamheden uiteraard uitgevoerd met minimale overlast voor de gebruikers.

22 Augustus 2017

De 2 droge koelers zijn op het dak geplaatst en de eerste warmtepomp in de WKO ruimte is vervangen.

7 November 2017

De eerste warmtepomp is aangesloten en de tweede zal snel volgen. De bronnen, die erg vervuild waren, zijn gereinigd. Inmiddels hebben we de opdracht gekregen voor aanvullende werkzaamheden, waaronder het vervangen van de hoofdpompen van gekoeldwater en CV en de expansievaten.

27 Februari 2018

De afrondende fase is aangebroken! De ventilatoren van de luchtverwarmers in het Atrium zijn vervangen. Gezien de enorme hoogte van 24 meter hebben we een gespecialiseerd bedrijf, Abseiltechniek, ingeschakeld om deze werkzaamheden voor ons te verrichten. Om de overlast voor de werknemers van het Haagse Hoge Huis te beperken, zijn de werkzaamheden in 2 weekenden uitgevoerd! Momenteel worden de bestaande luchtbehandelingskasten gereconditioneerd, gereinigd en behandeld, waardoor deze weer in de gewenste conditie zijn.

18 Februari 2019

Na de bouw van het Haagse Hoge Huis tussen 2002 en 2004 en de grootschalige renovatie van vorig jaar mogen we nu de werktuigbouwkundige installaties van Blok 1 aanpassen en optimaliseren! Blok 1 betreft het kantorengedeelte van de campus. Onze werkzaamheden zullen in meerdere fases plaatsvinden.